current page
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
tech-1600x1000

Τεχνικές Προδιαγραφές

Σχεδιασμένη γύρω από τον V4 Granturismo

Ο V4 Granturismo καταλαμβάνει κεντρική θέση στη muscle μοτοσικλέτα μας και της επιτρέπει να εκφράζει την προσωπικότητά της στον μέγιστο βαθμό. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας της Ducati εγγυάται υψηλές επιδόσεις, σε συνδυασμό με ομαλή λειτουργία, σε όλο το φάσμα των στροφών. Το νέο πλαίσιο συνδυάζεται ιδανικά με τα στοιχεία που αποτελούν διαχρονικά τα πλεονεκτήματα της Diavel, όπως η χαρακτηριστική θέση οδήγησης και η άνεση στις διαδρομές μεσαίων αποστάσεων. Επιπλέον, χάρη στη μεγάλη μείωση του βάρους, έχει σημειωθεί αισθητή βελτίωση στον χειρισμό και την ευελιξία της μοτοσικλέτας.

Ισχύς, ομαλότητα λειτουργίας και ελαφρότητα

Η νέα Diavel υιοθετεί τον κινητήρα V4 Granturismo 1.158 cc, ένα κεντρικό στοιχείο της σχεδίασης της μοτοσικλέτας και συγχρόνως μια τεχνική επιλογή που βελτιώνει τις επιδόσεις, τη δυναμική της οδήγησης και την οδηγική απόλαυση. Ισχυρός (168 hp), πλούσιος σε ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών (με μέγιστη τιμή 12,8 kgm στις 7.500 σ.α.λ.), αλλά επίσης εξαιρετικά ελαφρύς και συμπαγής, ο V4 Granturismo (που προέρχεται από το Desmosedici Stradale της Panigale V4 και τη Streetfighter V4) έχει ομαλή λειτουργία και είναι ταυτόχρονα απολαυστικός από τις χαμηλές στροφές.

Ένας συναρπαστικός και χαρακτηριστικός ήχος

Η σειρά ανάφλεξης Twin Pulse, μαζί με το ειδικό σύστημα εξαγωγής καυσαερίων που αναπτύχθηκε δίνοντας μεγάλη προσοχή στην "ποιότητα του ήχου", χαρακτηρίζει αδιαμφισβήτητα τη σφραγίδα του V4 Granturismo. Το εκτεταμένο σύστημα απενεργοποίησης για τους πίσω κυλίνδρους, το οποίο επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί ως δικύλινδρος ή ως τετρακύλινδρος με μια ανεπαίσθητη αλλαγή χάρη στην προοδευτικότητά του, προκαλεί μια αλλαγή στον τόνο του ήχου της εξάτμισης καθώς αλλάζει από τη μία λειτουργία στην άλλη. Ένας πιο μπάσος ήχος, με χαμηλότερες συχνότητες, χαρακτηρίζει τον V4 Granturismo, όταν είναι ενεργοί μόνο οι δύο μπροστινοί κύλινδροι. Οι συχνότητες, από την άλλη πλευρά, γίνονται υψηλότερες, όταν λειτουργούν και οι τέσσερις κύλινδροι.

Προορισμένος για να πηγαίνει μακριά

Τα διαστήματα-ρεκόρ του service ρύθμισης βαλβίδων στα 60.000 χιλιόμετρα και η προγραμματισμένη αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 χιλιόμετρα ή δύο έτη σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: περισσότερος χρόνος για οδήγηση και απόλαυση της διαδρομής.

Το εκτεταμένο σύστημα απενεργοποίησης των πίσω κυλίνδρων

Κατά την ανάπτυξη του V4 Granturismo λήφθηκαν επίσης υπόψη η κατανάλωση καυσίμου και η άνεση: Το εκτεταμένο σύστημα απενεργοποίησης των πίσω κυλίνδρων ενεργεί τόσο όταν η μοτοσικλέτα λειτουργεί στο ρελαντί όσο και σε χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιώνεται η θερμική άνεση αναβάτη και συνεπιβάτη.

Πλαίσιο και εργονομία

Ο τεχνικά ραφιναρισμένος σκελετός αποτελείται από ένα ελαφρύ αλουμινένιο μονοκόκ πλαίσιο, στερεωμένο στις κυλινδροκεφαλές, ένα μονόμπρατσο ψαλίδι, επίσης από χυτό αλουμίνιο, και ένα ατσάλινο πίσω πλαίσιο χωροδικτύωμα.

Ανάρτηση

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Diavel V4 αποτελείται από ανεστραμμένα πιρούνια 50 χιλιοστών (με ρύθμιση συμπίεσης και προφόρτισης ελατηρίου στο αριστερό καλάμι και επαναφοράς στο δεξιό καλάμι) και ένα μονό αμορτισέρ με ένα ξεχωριστό, πρόσθετο δοχείο υγρών. Η διαδρομή τροχού είναι 120 χιλιοστά εμπρός και 145 χιλιοστά πίσω, κατά 15 χιλιοστά μεγαλύτερη απ’ ό,τι της Diavel 1260, γεγονός που επηρεάζει θετικά την άνεση τόσο του αναβάτη όσο και του συνεπιβάτη.

Φρένα

Εμπρός, την πέδηση της Diavel V4 εγγυώνται τα φρένα Brembo με ακτινικές μονομπλόκ δαγκάνες Stylema® που λειτουργούν με μια ακτινική τρόμπα φρένου PR16/19 με ενσωματωμένο δοχείο υγρών από αλουμίνιο, οι οποίες ενεργούν σε δύο πλευστούς δίσκους με διάμετρο 330 χιλιοστά. Πίσω, από την άλλη πλευρά, ο δίσκος διαμέτρου 265 χιλιοστών φρενάρει με μια διπίστονη δαγκάνα, επίσης της εταιρίας Brembo.

Ελαστικά και ζάντες

Η Diavel V4 είναι εξοπλισμένη με τροχούς πέντε ακτίνων που διαθέτουν μια αποκλειστική σχεδίαση με κατεργασμένες επιφάνειες. Οι διαστάσεις της ζάντας εμπρός είναι 3,5” x 17”, ενώ πίσω υπάρχει μια ζάντα 8,0” x 17”. Στην μπροστινή ζάντα τοποθετείται ένα ελαστικό 120/70 ZR17, ενώ το πίσω ελαστικό είναι 240/45 ZR17. Τα ελαστικά είναι Pirelli Diablo Rosso III.

Εργονομική σχεδίαση

Η θέση οδήγησης της Diavel V4 εξακολουθεί να είναι σπορ, αλλά ταυτόχρονα άνετη και ξεκούραστη, με τη σέλα να βρίσκεται σε απόσταση 790 χιλιοστών από το έδαφος και να έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για να προσφέρει μεγαλύτερο διαμήκη χώρο, υποστήριξη στην έντονη επιτάχυνση και μεγάλη ελευθερία πλευρικών κινήσεων του σώματος όταν η μοτοσικλέτα γέρνει. Στην εξαιρετική άνεση συμβάλλουν επίσης η άριστη σύνδεση με το ρεζερβουάρ και τα κεντρικά τοποθετημένα μαρσπιέ. Στην Diavel V4, το φαρδύ και ψηλό τιμόνι έχει τοποθετηθεί κατά 20 χιλιοστά πιο κοντά στο σώμα του αναβάτη, χαρίζοντας βέλτιστη άνεση και εξαιρετικό έλεγχο σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Σύστημα πολυμέσων Ducati

Ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα μέσω των χειριστηρίων με οπίσθιο φωτισμό στο τιμόνι και της νέας έγχρωμης οθόνης TFT 5 ιντσών, η οποία προσφέρει επίσης συνδεσιμότητα Bluetooth για σύζευξη του smartphone και χρήση του για κλήσεις, μηνύματα κειμένου και μουσική, ή χρήση του για το σύστημα πλοήγησης "Turn By Turn" (διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός) μέσω της εφαρμογής Ducati Link.

Σύστημα πλοήγησης

Εφόσον έχει εγκατασταθεί το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης "Turn By Turn", η οθόνη διαθέτει μια ειδική διάταξη: Στη μισή προβάλλονται οι βασικές πληροφορίες (ταχύτητα, επιλεγμένη σχέση ταχύτητας, στροφόμετρο κ.λπ.), ενώ η άλλη μισή προορίζεται για τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης "Turn By Turn" οι οποίες παρέχονται μέσω της εφαρμογής Ducati Link που έχει εγκατασταθεί στο smartphone. Ο προορισμός ορίζεται στην εφαρμογή. Ενεργοποιώντας την έναρξη της πλοήγησης, οι οδηγίες προβάλλονται στην οθόνη.

ABS Cornering EVO

Το σύστημα ABS της Diavel V4 περιλαμβάνει τη λειτουργία "Cornering" που ενεργοποιεί το ABS ακόμα και όταν η μοτοσυκλέτα έχει γείρει. Το ABS Cornering αξιοποιεί κατάλληλα τα σήματα της αδρανειακής πλατφόρμας IMU της Bosch για να κατανείμει ιδανικά την ισχύ πέδησης στον μπροστινό και στον πίσω τροχό ακόμα και σε κρίσιμες καταστάσεις και όταν η μοτοσικλέτα έχει γείρει.

Μέσω της αλληλεπίδρασης με τα Προγράμματα Οδήγησης, το σύστημα παρέχει τη βέλτιστη λύση σε όλες τις περιστάσεις και συνθήκες οδήγησης, αλλά και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αναβάτη. Το σύστημα ρυθμίζεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα επέμβασης. Το επίπεδο 1 προσφέρει τις μέγιστες επιδόσεις για σπορ οδήγηση, δεν έχει ενεργοποιημένες τη λειτουργία Cornering και τη λειτουργία ελέγχου ανασηκώματος τροχού και επιτρέπει την πλαγιολίσθηση του πίσω τροχού κατά το φρενάρισμα, με επέμβαση του ABS μόνο στον μπροστινό τροχό.

Το επίπεδο 2 εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ μπροστινού και πίσω μέρους, χωρίς να ανιχνεύει τυχόν ανασήκωμα του πίσω τροχού, αλλά με τη λειτουργία στροφής ενεργοποιημένη και ρυθμισμένη για σπορ οδήγηση. Το επίπεδο 3 επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας πέδησης, με ενεργοποιημένες τις λειτουργίες ελέγχου ανασηκώματος τροχού και Cornering για μέγιστη ασφάλεια (ασφαλής και σταθερή ρύθμιση).

Ducati Traction Control (DTC) EVO 2

Το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Ducati Traction Control (DTC) EVO 2 προέρχεται από το Ducati Desmosedici GP18 και χρησιμοποιείται ήδη στις οικογένειες των Panigale V4 και Streetfighter V4. Το λογισμικό όχι μόνο επικοινωνεί με τη Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU) 6 αξόνων και προσαρμόζει την επέμβαση και την ολίσθηση βάσει της γωνίας κλίσης της μοτοσικλέτας, αλλά και βελτιώνει σημαντικά τη διαχείριση της ισχύος κατά την έξοδο από στροφές, χάρη στη νέα «προγνωστική» στρατηγική ελέγχου.

Το σύστημα δεν ενεργεί μόνο στη στιγμιαία τιμή της ολίσθησης του πίσω τροχού, αλλά και στις διακυμάνσεις της, ανακόπτει πιο γρήγορα την απώλεια της πρόσφυσης και μειώνει τις αιχμές ολίσθησης, εξασφαλίζοντας πιο γρήγορη και πιο ομαλή επέμβαση. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ευστάθειας κατά την έξοδο από στροφές, ακόμα και σε κακές συνθήκες πρόσφυσης, την καλύτερη επιτάχυνση και τις βελτιωμένες επιδόσεις.

Επιπρόσθετα, το σύστημα DTC EVO 2, εκτός από τη διαχείριση της προπορείας σπινθήρα και του ψεκασμού, φροντίζει για την επέμβαση των πεταλούδων γκαζιού όταν δεν απαιτείται ταχεία επέμβαση του συστήματος, για να διατηρεί τις βέλτιστες παραμέτρους καύσης και να εξασφαλίζει πιο ομαλή απόκριση και έλεγχο του κινητήρα. Το DTC EVO 2 ρυθμίζεται σε 4 διαφορετικά επίπεδα (3 για στεγνό και 1 για βρεγμένο οδόστρωμα), επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόζει τη στρατηγική ελέγχου στο στιλ οδήγησής του και στις συνθήκες πρόσφυσης, επιτυγχάνοντας τις μέγιστες επιδόσεις.

Ducati Wheelie Control (DWC) EVO

Η Diavel V4 διαθέτει επίσης την τελευταία έκδοση του συστήματος ελέγχου ανασηκώματος τροχού Ducati (DWC) EVO, το οποίο ρυθμίζεται σε 4 επίπεδα. Αυτό το σύστημα, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που παρέχονται από την 6D IMU της Bosch, ελέγχει το ανασήκωμα του πίσω τροχού και μεγιστοποιεί εύκολα και με ασφάλεια την επιτάχυνση. Το DWC EVO ανιχνεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια την παρουσία και το εύρος των ανασηκωμάτων του τροχού και επεμβαίνει για να τα ελέγξει με μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας, ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του αναβάτη με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ducati Power Launch (DPL) EVO

Το σύστημα παροχής ισχύος Ducati, το οποίο ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα, εγγυάται αστραπιαίες εκκινήσεις, επιτρέποντας στον αναβάτη να συγκεντρώνεται μόνο στη διαχείριση της απελευθέρωσης του συμπλέκτη, αφήνοντας την "Dragster" ψυχή της Diavel V4 να εκφραστεί πλήρως.

Μόλις ενεργοποιηθεί, αρκεί να ο αναβάτης να επιλέξει την πρώτη σχέση ταχύτητας και να ανοίξει το γκάζι: Στη διάρκεια της πρώτης φάσης εκκίνησης, ενώ ο αναβάτης ρυθμίζει την απελευθέρωση του συμπλέκτη, το σύστημα DPL σταθεροποιεί τον V4 Granturismo στον βέλτιστο αριθμό στροφών σύμφωνα με το επιλεγμένο επίπεδο DPL. Στη δεύτερη φάση, όταν ο συμπλέκτης έχει ελευθερωθεί εντελώς, το DPL ελέγχει την παρεχόμενη ροπή ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή επιτάχυνση βάσει του προκαθορισμένου επιπέδου.

Για τη λειτουργία του, το DPL αξιοποιεί τις λειτουργίες του DWC και διατηρεί πάντοτε ενεργό το DTC, ώστε να εξασφαλίζεται το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας σε κάθε περίσταση. Το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα πάνω από την ταχύτητα λήξης της διαδικασίας εκκίνησης ή όταν επιλεγεί η τρίτη σχέση ταχύτητας. Για να συντηρηθεί ο συμπλέκτης, το σύστημα χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που επιτρέπει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό διαδοχικών εκκινήσεων. Ο αριθμός των διαθέσιμων εκκινήσεων επαναφέρεται όταν ο αναβάτης οδηγεί κανονικά τη μοτοσικλέτα. Το DPL ρυθμίζεται σε 3 επίπεδα. Το επίπεδο 1 ευνοεί τις εκκινήσεις υψηλών επιδόσεων, ενώ το επίπεδο 3 είναι το πιο «ασφαλές και σταθερό».

Ducati Quick Shift up/down (DQS) EVO 2

Το DQS EVO 2 με λειτουργία ανεβάσματος/κατεβάσματος, που έχει εξελιχθεί για την Panigale V4, αξιοποιεί τα δεδομένα γωνίας κλίσης για τη μεγιστοποίηση της ευστάθειας της μοτοσικλέτας κατά την αλλαγή ταχυτήτων στις στροφές. Το DQS EVO 2, εκτός από ελαχιστοποίηση των χρόνων αλλαγής ταχυτήτων, επιτρέπει τα κατεβάσματα χωρίς συμπλέκτη, εξασφαλίζοντας ακόμη πιο αποτελεσματική πέδηση.

Το σύστημα περιλαμβάνει έναν μικροδιακόπτη διπλής διαδρομής ενσωματωμένο στο σύστημα μοχλών του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων, ο οποίος σε κάθε αλλαγή σχέσης ταχύτητας στέλνει ένα σήμα στον εγκέφαλο του V4 Granturismo. Το σύστημα λειτουργεί ξεχωριστά στα ανεβάσματα και στα κατεβάσματα ταχυτήτων, συνδυάζοντας την προπορεία σπινθήρα και τη ρύθμιση ψεκασμού, οι οποίες υπάρχουν ήδη στο σύστημα ανεβάσματος ταχυτήτων, με το ελεγχόμενο άνοιγμα της πεταλούδας γκαζιού για τη λειτουργία κατεβάσματος, χάρη στην πλήρη διαχείριση του συστήματος Ride by Wire.

Cruise Control

Το σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας κάνει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο πιο ξεκούραστη.

Πρόγραμμα Οδήγησης Sport

Το Πρόγραμμα Οδήγησης Sport έχει την καλύτερη απόδοση. Με αυτό το πρόγραμμα οδήγησης, η Diavel V4 αποδίδει τους 168 ίππους της με μια άμεση και δυναμική απόκριση. Η επέμβαση του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης Ducati (Ducati Traction Control, DTC) και του συστήματος ελέγχου ανασηκώματος τροχού Ducati (Ducati Wheelie Control, DWC) μειώνεται στο ελάχιστο και το ABS ρυθμίζεται στο επίπεδο 2, γεγονός που επιτρέπει το ελεγχόμενο σήκωμα του πίσω τροχού για τη μέγιστη απόδοση πέδησης, διατηρώντας ταυτόχρονα τη λειτουργία Cornering. Πρόκειται για την ιδανική επιλογή για πεπειραμένους αναβάτες που θέλουν να απολαύσουν τις υψηλότερες επιδόσεις της Diavel V4.

Πρόγραμμα Οδήγησης Touring

Στο Πρόγραμμα Οδήγησης Touring, η μέγιστη ισχύς της Diavel V4 παραμένει στους 168 ίππους, αλλά η απόδοση ισχύος είναι πιο ήπια και πιο προοδευτική, ενώ αυξάνεται ο βαθμός επέμβασης των συστημάτων DTC και DWC, για καλύτερο έλεγχο της μοτοσικλέτας. Το ABS ρυθμίζεται στο επίπεδο 2, το πιο ασφαλές και συγκρατημένο, χάρη στον περιορισμό του ανασηκώματος του πίσω τροχού, στη βελτιστοποίηση της συνδυαστικής πέδησης και στην ενεργή λειτουργία Cornering.

Πρόγραμμα Οδήγησης Urban

Η απόδοση ισχύος του Προγράμματος Οδήγησης Urban μειώνεται στους 115 ίππους (Πρόγραμμα Ισχύος Low) με ιδιαίτερα πιο ήπια και προοδευτική απόκριση, για καλύτερο χειρισμό της μοτοσικλέτας στις διαρκείς αλλαγές του οδοστρώματος. Τα συστήματα DTC και DWC μεταβαίνουν σε πολύ υψηλό επίπεδο επέμβασης. Το ABS ρυθμίζεται στο επίπεδο 3.

Πρόγραμμα Οδήγησης Wet

Το Πρόγραμμα Οδήγησης Wet έχει εξελιχθεί για οδήγηση σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση ή, πιο συγκεκριμένα, σε υγρές συνθήκες. Το πρόγραμμα οδήγησης περιορίζει τη μέγιστη ισχύ στους 115 ίππους, με μια ιδιαίτερα ήπια απόκριση γκαζιού (Πρόγραμμα Ισχύος Low), και το προεπιλεγμένο επίπεδο επέμβασης των ηλεκτρονικών συστημάτων ρυθμίζεται ώστε να προσφέρει τη μέγιστη ευστάθεια, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση και σταθερότητα.