Faro Scrambler

Κυριάρχησε ο Alvaro στην Ταϊλάνδη!

share
 Ο Álvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) κυριάρχησε πλήρως στον 2ο γύρο του WSBK στο Buriram της Ταϊλάνδης με δύο ακόμα νίκες στους αγώνες της Κυριακής. Ατυχος Davies αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 2ο αγώνα.

Ο δεύτερος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike, που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Buriram στην Ταϊλάνδη, κυριαρχήθηκε από το αναβάτη Álvaro Bautista με την Ducati της ομάδας Aruba.it Racing, ο οποίος κέρδισε των αγωνα του Σαββάτου και τους δύο αγώνες της Κυριακής τον Superpole Race, και στην συνέχεια των 2ο Αγώνα.

Ο 34χρονος Ισπανός αναβάτης σημείωσε την έκτη συνεχόμενη νίκη του, κυριαρχώντας επί των Rea και Lowes στον αγώνα Superpole, ενώ στον 2ο αγώνα ξεχώρισε από την αρχή, αφήνοντας τους δύο αντιπάλους του να παλέψουν για την δεύτερη θέση, και τερμάτισε πρώτος με διαφορά δέκα δευτερόλεπτων.

Για τον Chaz Davies, η Κυριακή δεν ήταν τόσο καλή αφού ήρθε 8ος στον αγώνα Superpole Race, ενώ στον 2ο αγώνα εγκατέλειψε λόγω τεχνικού προβλήματος . Παρά την αποτυχία αυτή, ο 32χρονος Ουαλός είχε καλή απόδοση , ειδικά στον 2ο αγώνα (της Κυριακής), γεγονός πολύ θετικό για τους επερχόμενους αγώνες.

Με έξι νίκες ο Bautista οδηγεί τώρα το πρωτάθλημα με 124 βαθμούς, 26 περισσότερους απο τον 2ο Rea, ενώ ο Davies βρίσκεται στην ενδέκατη θέση με 18 βαθμούς.. Ο επόμενος γύρος του World Superbike θα διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες στην πίστα MotorLand Aragón στην Ισπανία, από τις 5 έως τις 7 Απριλίου.

Álvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati # 19) 1ος - 1ος
"Τρεις νίκες, τρεις ταχύτεροι γύροι και Superpole σημαίνει ότι ήταν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο για μένα! Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένας σημαντικός αγώνας γιατί ο Kawasaki έχει κερδίσει εδώ πολλές φορές, αλλά όλη η ομάδα δούλεψε πολύ με την μοτοσυκλέτα και το Σαββατοκύριακο όλα πήγαν καλά. Δεν ήταν εύκολο όμως επειδή η Panigale V4 R είναι καινούργια και όλα πρέπει να ανακαλυφθούν από το μηδέν. Από την αρχή είχα μεγάλη εμπιστοσύνη επάνω στην μοτοσυκλέτα και έκανα μόνο μικρές προσαρμογές στο set-up. Θέλω μόνο να πω ευχαριστώ στην ομάδα μου και σε όλους τους ανθρώπους της Ducati επειδή έχουν κάνει φανταστική δουλειά, είμαι τόσο χαρούμενος! Τώρα έχουμε αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούμε πριν πάμε στην πατρίδα μου. Πραγματικά ανυπομονώ να αγωνιστώ στην Αραγονία μπροστά από τους Ισπανούς οπαδούς μου. "

Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati # 7) - 8ος / DNF (εγκατέλειψε)
"Προφανώς είμαι απογοητευμένος που δεν κατάφερα να τερματίσω στον αγώνα και να δείξω τις πραγματικές δυνατότητες που είχαμε, ειδικά μετά από την πρόοδο που κάναμε σήμερα το πρωί. Όσον αφορά το τεχνικό πρόβλημα, αισθάνθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άρχισα να χάνω ταχύτητα, αποφάσισα να σώσω τον κινητήρα για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Ήταν απογοητευτικό γιατί σήμερα είχα καλό αγώνα και η αίσθηση επάνω στην μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλύτερη. Έχουμε κάποιες σαφείς ιδέες για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε και υπάρχει κάποιο φως στο τέλος της σήραγγας. Τώρα έχουμε τις δοκιμές πριν από τον αγώνα, που αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να βελτιώσουμε την απόδοση ».

Stefano Cecconi (Aruba.it Racing - Διευθυντής ομάδας της Ducati)
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε αυτά τα φανταστικά αποτελέσματα στους δύο υπερπόντιους αγώνες, οι οποίοι για πολλούς λόγους είναι πολύ ιδιαίτεροι. Τώρα ανυπομονούμε να πάμε στην Αραγονία, όπου έχουμε όλα τα δεδομένα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας και να καταλάβουμε πώς διαμορφώνεται ο καθένας. Είμαστε χαρούμενοι για τον Álvaro, αλλά ταυτόχρονα απογοητευτήκαμε που ο Chaz είχε ένα άτυχο Σαββατοκύριακο, παρόλο που οι βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων μας έδωσαν την πεποίθηση ότι είμαστε στον σωστό δρόμο ".

Marco Zambenedetti (Ducati Corse Track Technical Coordinator)
"Ήρθαμε στο Buriram γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αγωνιζόμασταν σε μια πίστα χωρίς σημεία αναφοράς, τόσο λόγω της διαδρομή της πίστας όσο και του ακραίου κλίματος, και να επιβεβαιώσουμε ότι η δουλειά που κάναμε στην Αυστραλία ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης. Ήμασταν σε θέση να διατηρήσουμε ένα υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο με τον Álvaro από την αρχή της Παρασκευής, πράγμα που σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα είναι ήδη κατάλληλη για το στυλ οδήγησης, του σε κάθε πίστα. Όσον αφορά την Chaz, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και είδαμε αποτελέσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο με συνεχή βελτίωση από την πλευρά του. Δυστυχώς, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος στον 2ο αγώνα, δεν μπόρεσε να φέρει το αποτέλεσμα που ήταν ικανός. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και θα προσπαθήσουμε ξανά στην Aragón, βέβαιος ότι έχουμε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό πακέτο και για τους δύο αναβάτες ».

Εμπειρίες

Official Pages

Δίκτυο και υπηρεσίες