Faro Scrambler

Παρουσίαση της ομάδας Aruba.it Racing - Ducati

share
 Παρουσίαση της ομάδας Aruba.it Racing - Ducati του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος Superbike (WorldSBK) 2019.

Για το 2019 υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές , μοτοσυκλέτα και αναβάτες, στην ιταλική ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά του WorldSBK το 1988 και έχει κερδίσει 17 τίτλους κατασκευαστών και 14 αναβατών.

Σε τεχνικό επίπεδο, η σεζόν του 2019 σηματοδοτεί μια ιστορική καμπή για τον κατασκευαστή του Borgo Panigale το 2019 η Ducati θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με μια τετρακύλινδρη Superbike – την Panigale V4 R - που προέρχεται από την μοτοσυκλέτα παραγωγής προδιαγραφών για κυκλοφορία στον δρόμο που παρουσιάστηκε στο EICMA το Νοέμβριο του περασμένου έτους και χαρακτηρίσθηκε από τους επισκέπτες της έκθεσης σαν ένα αριστούργημα του στυλ, της τεχνολογίας και των επιδόσεων «Made in Italy». Η Panigale V4 R - που αναπτύχθηκε με βάση την εμπειρία που έχει συγκεντρωθεί στο MotoGP – είναι σημαντικά εξελιγμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όχι μόνο από άποψη κινητήρα, αλλά και από πλευράς πλαισίου, ηλεκτρονικών και αεροδυναμικής. Ως απόδειξη αυτής της ιστορικής στιγμής για τις Ducati και την ομάδα Aruba, η παρουσίαση της αγωνιστικής Panigale V4 R πραγματοποιήθηκε προσωπικά από τους διευθύνοντες σύμβουλους των δυο εταιρειών.

 

Όσον αφορά τους αναβάτες, η άφιξη του Álvaro Bautista είναι εξίσου σημαντική, ο Ισπανός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια νέα επαγγελματική πρόκληση στα Superbike μετά από εννέα χρόνια στο MotoGP. Ο 34χρονος από την Talavera de la Reina είναι ένας αναβάτης με σημαντική εμπειρία, έχοντας επίσης αγωνιστεί στα 250cc αλλά και στα 125cc, κατηγορία στην οποία κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2006 και έχει προσαρμοστεί γρήγορα στα νέα τεχνικά δεδομένα. Θα παραταχθεί παράλληλα με τον 31χρονο Ουαλό από τον Knighton, τον Chaz Davies, διεκδικητή του πρωταθλήματος στις 3 από τις 4 τελευταίες αγωνιστικές σεζόν που θα αγωνισθεί για έκτη διαδοχική σεζόν στα Superbike με Ducati.

 

Η ομάδα Aruba.it Racing - Ducati θα ξεκινήσει τώρα για την Αυστραλία, όπου οι παραδοσιακές δοκιμές πριν από την σεζόν θα διεξαχθούν στο Phillip Island στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, ενόψει του πρώτου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2019 που θα πραγματοποιήθη στην ίδια πίστα το επόμενο Σαββατοκύριακο, 22 έως 24 Φεβρουαρίου.

 

Stefano Cecconi, Διευθύνων Σύμβουλος της Aruba SpA και Διευθυντής της ομάδας:
Είμαι πολύ υπερήφανος που ξεκινάμε, μαζί με τη Ducati, αυτή τη νέα προσπάθεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την Panigale V4 R και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πίστα για αυτή την συναρπαστική πρόκληση, την οποία αντιμετωπίζουμε με περισσότερο ενθουσιασμό από ποτέ. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι από τις προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν, αλλά το 2019 θέλουμε να επιτύχουμε αυτόν τον πολυπόθητο τίτλο και η Panigale V4 R είναι έναν ισχυρό όπλο σε αυτή την μάχη. Οι πραγματικά υψηλές δυνατότητες της νέας μοτοσυκλέτας δεν περιορίζουν σε τίποτα τις φιλοδοξίες μας. Από τότε που ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με τη Ducati, είμαστε πάντα στις πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και υπολογίζουμε ότι θα είμαστε και φέτος με τους Chaz και Álvaro, τους οποίους θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά στην ομάδα μας. Είναι και οι δύο πολύ ανταγωνιστικοί αναβάτες και έχουν τις όλες τις ικανότητες για να αγωνιστούν για τις κορυφαίες θέσεις. Απο την πλευρά μας θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να τους δώσουμε ότι χρειάζεται ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δικές τους δυνατότητες και τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και να γράψουμε άλλο ένα κεφάλαια στο νικηφόρο ιστορικό της Ducati στο Superbike.

 

Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding:
Οι αγώνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ducati, σκεφτείτε μόνο τα πολλά παραδείγματα στα οποία η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που αναπτύχθηκαν στην πίστα έχουν εφαρμοστεί στη συνέχεια σε μοντέλα παραγωγής. Η Panigale V4 είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας: είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής της Ducati που διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα και είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία που προέρχεται από το MotoGP. Σε μόλις δώδεκα μήνες έχει γίνει το νέο σημείο αναφοράς για το στυλ, την τεχνολογία και τις επιδόσεις, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 6.100 τεμάχια σε ολόκληρο τον κόσμο και μας επέτρεψε, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, να επιτύχουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων στην κατηγορία superbike. Τώρα θέλουμε να την κάνουμε κορυφαία και στις πίστες, το φυσικο της περιβάλλον, για να γίνει η έκδοση R των 1000 κυβικών ο βασιλιάς των SBK.

 

Luigi Dall'Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse:
Η V4 R είναι το αποτέλεσμα του παντρέματος της τεχνολογίας MotoGP και SBK από το αγωνιστικό τμήμα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κινητήρας V4, ο οποίος προέρχεται άμεσα από την εμπειρία που έχει συσσωρευτεί στην πίστα με την GP Desmosedici, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου αεροδυναμικής, που την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή. Το project βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο η ανάπτυξη έχει προχωρήσει με μεγάλη επιτυχία, αλλά πρέπει να ρυθμίσουμε ακόμη πολλές λεπτομέρειες και έχουμε ένα σαφώς καθορισμένο πρόγραμμα εξέλιξης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε δυο εξαιρετικούς αναβάτες, οπότε εναπόκειται σε εμάς να τους επιτρέψουμε να δώσουν όλες τις δυνατότητές τους στην πίστα. Προχωράμε με ένα στόχο, την νίκη.

 

Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati # 7):
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και αισιόδοξος για την νέα αγωνιστική σεζόν. Μετά από πέντε χρόνια και πολλές υπέροχες αναμνήσεις με την δικύλινδη μοτοσυκλέτα, ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή και ανυπομονώ να μπω στην πίστα με την Panigale V4 R. Στις τελευταίες δοκιμές με ταλαιπώρησαν λίγο τα τραβήγματα στην πλάτη μου, αλλά η συνολική φυσική κατάσταση μου είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι και σε κάθε περίπτωση καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα δοκιμών μας. Έχουμε ακόμα δύο ημέρες δοκιμών και είναι σημαντικό το να ρυθμίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Η αρχή της αγωνιστικής σεζόν θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ και η νέα μοτοσυκλέτα μαζί με τον νέο team mate στην ομάδα θα αποτελέσουν ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα.

 

Álvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati # 19):
Ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή τη νέα περιπέτεια. Το αποτέλεσμα των χειμερινών δοκιμών ήταν πολύ θετικό. Η μοτοσυκλέτα είναι καινούργια και πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, αλλά σιγά σιγά συγκεντρόσαμε μαι βάση δεδομένων για να δουλέψουμε. Πρέπει να προσαρμοστω στα νέα τεχνικά δεδομένα, ιδιαίτερα στα ελαστικά, αλλά οι χρόνοι που καταφέραμε μέσα σε μόλις έξι ημέρες δοκιμών είναι αναμφισβήτητα ενθαρρυντικοί. Το Phillip Island είναι μια εκπληκτική πίστα και πάντα μου άρεσε, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος χώρος για να ξεκινήσει αυτή τη συναρπαστική νέα περιπέτεια και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε έτοιμοι.
 

Εμπειρίες

Official Pages

Δίκτυο και υπηρεσίες