Faro Scrambler

MotoGP Test Jerez 1η ημέρα

share
Οι επίσημες δοκιμές των MotoGP είναι σε εξέλιξη στην Jerez, με τους Danilo Petrucci και Andrea Dovizioso να κάνουν το 1-2 την πρώτη μέρα. Ο Álvaro Bautista ένατος με την GP Desmosedici της ομάδας δοκιμών της Ducati.

Η πρώτη ημέρα των επίσημων δοκιμών των MotoGP στην πίστα της Jerez de la Frontera ολοκληρώθηκε σήμερα στις 17.30, με λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες που επέτρεψαν στις ομάδες και τους αναβάτες να κάνουν αρκετούς γύρους στην πίστα κατά την διάρκεια του τελευταίου γύρο δοκιμών για το 2018. Οι αναβάτες της Ducati Team συνέχισαν τις εργασίες ανάπτυξης για την Desmosedici GP του 2019, και οι δύο αναβάτες ολοκλήρωσαν 53 γύρους και πέτυχαν καλούς χρόνους.

Ο Danilo Petrucci τερμάτισε τη μέρα στην κορυφή των χρονομετρήσεων με χρόνο 1:37.968, ενώ ο Andrea Dovizioso, ο οποίος είχε μαι πτώση προς το τέλος της ημέρας, βρέθηκε στην δεύτερη θέση με χρόνο 1:38.185. Αργότερα ο Andrea πήγε στους γιατρούς της Clinica Mobile για έναν έλεγχο, οι οποίοι διαπίστωσαν έναν μελάνιασμα στον αριστερό αντίχειρα, αλλά ο Ιταλός αναβάτης θα είναι εντάξει για τις δοκιμές της επόμενης ημέρας.
Στις δοκιμές συμμετείχε και ο Álvaro Bautista, ο οποίος την Δευτέρα και την Τρίτη έκανε το ντεμπούτο του με την εργοστασιακή Panigale V4R της ομάδας Aruba.it Racing - Ducati με την οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WorldSBK) του 2019. Σε αυτό το διήμερο τεστ MotoGP, ο Álvaro αντικατέστησε τον Michele Pirro με την Desmosedici GP της ομάδας δοκιμών της Ducati, επειδή ο Ιταλός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό του ώμο. Ο Bautista έκανε συνολικά 64 γύρους, το καλύτερο των οποίων ήταν 1'38.830, και τελείωσε την ημέρα στην ένατη θέση.

Danilo Petrucci (ομάδα Ducati # 9) - 1ος - 1'37.968 (53 γύροι)
Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που πήγαν τα πράγματα σήμερα, γιατί είναι πάντα καλό να τελειώνεις την ημέρα στην πρώτη θέση, αλλά ιδιαίτερα μου άρεσε η αίσθηση της μοτοσυκλέτας με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά. Πάντα αισθανόμουν καλά με την μοτοσυκλέτα, όπως στη Βαλένθια και για μένα αυτό ήταν σημαντικό επειδή δεν αλλάξαμε σχεδόν τίποτα στο set-up και σε κάθε περίπτωση πήγαμε καλά. Σήμερα δεν επικεντρώθηκα στους χρόνους των γύρων, αλλά αντίθετα δούλευα πολύ με το ρυθμό, επίσης δοκιμάσαμε μερικά νέα στοιχεία που μας έδωσαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Συνολικά, είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με τον τρόπο που εργαζόμαστε μαζί ως ομάδα.

Andrea Dovizioso (ομάδα Ducati # 04) - 2ος - 1'38.185 (53 γύροι)
Σήμερα ήμασταν σε θέση να κάνουμε αρκετές δοκιμές και ήμασταν πολύ γρήγοροι, ακόμα και με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά, έτσι είμαι ευχαριστημένος γι 'αυτό. Δυστυχώς, στο τέλος της ημέρας έπεσα στην 5η στροφή και χτύπησα τον αριστερό μου αντίχειρά. Ευτυχώς τίποτα δεν φαίνεται να είναι σπασμένο και αν ο πόνος είναι αύριο ανεκτός, θα συνεχίσω με την εργασίας μας, επειδή εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε επιβεβαίωση για ορισμένα από τα νέα εξαρτήματα. 

Αlvaro Bautista (ομάδα δοκιμών Ducati # 19) - 9ος - 1'38.830 (64 γύροι)
Είμαι πολύ ευτυχής που μπορώ να βοηθήσω τη Ducati να αναπτύξει την νέα μοτοσυκλέτα και να συλλέξει μερικές σημαντικές πληροφορίες, αλλά ήταν επίσης ωραίο να ξαναγυρίσω σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP για άλλη μια φορά. Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που έτρεξα το ΜοτοGP του Phillip Island, αλλά αισθάνθηκα άνετα με την μοτοσυκλέτα, ακόμη και με το κιβώτιο ταχυτήτων που μου είχε δημιουργήσει μερικά προβλήματα στην Αυστραλία. Καταφέραμε να δοκιμάσουμε ό, τι είχαμε σχεδιάσει και πιστεύω ότι ήταν θετική ημέρα από όλες τις απόψεις. Αύριο θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε νέα εξαρτήματα για την επόμενη σεζόν.

Εμπειρίες

Official Pages

Δίκτυο και υπηρεσίες