Faro Scrambler

Kαταπληκτική νίκη του Dovizioso στην Βαλένθια.

share
Με μια καταπληκτική νίκη στο GP de la Comunitat Valenciana και την 2η θέση στο πρωτάθλημα έκλεισε η χρονιά για τον Andrea Dovizioso. Σημαντική ήταν και η 4η θέση που κατέκτησε ο Michele Pirro, ενώ ο Jorge Lorenzo τερμάτισε στην 12η θέση στον τελευταίο του αγώνα με την Ducati.

Μια εκπληκτική νίκη κατέκτησε σήμερα ο Andrea Dovizioso στο Grand Prix της Βαλένθια, ένας αγώνας που διεξήχθη σε δύο μέρη λόγω της έντονης βροχής που αναγκάσε την διεύθυνση του αγώνα να τον διακόψει στον 14 γύρο. Στο σημείο αυτό ο Ιταλός αναβάτης μόλις είχε περάσει τον Alex Rins αλλά οι θέσεις στην σχάρα για την επανεκκίνηση βασίστηκαν στην ταξινόμηση του προηγουμένου γύρου, οπότε ο Andrea ξεκίνησε από την πρώτη γραμμή ανάμεσα στον Rins και τον Rossi για το κρίσιμο δεύτερο μέρος των υπόλοιπων 14 γύρων.

Με την εκκίνηση ο Dovizioso ξεκίνησε πολύ καλά, ένα γύρο μετά πέρασε στην πρώτη θέση και στη συνέχεια άντεξε τις επιθέσεις από τους δύο αντιπάλους του. Μετά την πτώση του Rossi, ο Andrea κράτησε την διαφορά του από τον Ισπανό αναβάτη μέχρι της καρό σημαία κατακτώντας την τέταρτη νίκη του για το 2018 (Κατάρ, Τσεχία, Σαν Μαρίνο και Βαλένθια).

Ο Jorge Lorenzo Τερμάτισε στη δωδέκατη θέση στον τελευταίο αγώνα του με την ομάδα της Ducati. Ο ισπανός αναβάτης, ο οποίος δεν ήταν ακόμη εντελώς καλά μετά από τον τραυματισμό στον αριστερό του καρπό, δεν κατάφερε να βρει την αίσθηση της μοτοσυκλέτας του εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών της βρεγμένης πίστας.

Μια εξαιρετική τέταρτο θέση κατάφερε ο Michele Pirro, ο οποίος τερμάτισε, μόλις, εκτός βάθρου. Ο Ιταλός σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του στο MotoGP, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να επανεκκινήσει για τον δεύτερο αγώνα μετά την πτώση που είχε στο πρώτω μέρος του αγώνα.

Χάρη στα σημερινά αποτελέσματα, η ομάδα Ducati τελείωσε την χρονιά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των ομάδων MotoGP.

Η σεζόν του 2019 ξεκινάει αυτή την Τρίτη και Τετάρτη, στην πίστα Ricardo Tormo, όπου ο Danilo Petrucci θα συνεργαστεί με τον Andrea Dovizioso για πρώτη φορά με τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας Ducati Team.

 

Andrea Dovizioso (ομάδα Ducati # 04) - 1η θέση

"Η σημερινή νίκη ήταν πραγματικά θεαματική! Κατάφερα τελικά να κερδίσω στη Βαλένθια, η οποία για μένα και για τη Ducati ήταν πάντα μια δύσκολη πίστα. Ο πρώτος αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, επειδή ο Rins ξεκίνησε πολύ δυνατά. Ωστόσο, έμεινα ψύχραιμος και τον ακολουθούσα, αλλά ο Rossi πλησίαζε και ήταν πολύ γρήγορος, οπότε έπρεπε να διαχειριστώ την κατάσταση ενώ η βροχή δυνάμωνε συνέχεια. Στη δεύτερη κούρσα κατορθώσα να κάνω τη διαφορά επειδή είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα νέο ελαστικό που δεν είχαμε χρησιμοποιήσει στην προθέρμανση του πρωινού αλλά και να κάνουμε μια μικρή αλλαγή στο set-up. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που συνεργαστήκα με την ομάδα και κατάφερα να τους δώσω αυτή τη νίκη, πράγμα που μας έδωσε ικανοποίηση και χαρά. Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να τελειώσω η σεζόν! "

 

Jorge Lorenzo (ομάδα Ducati # 99) - 12ος

τάσαμε στο τέλος της περιόδου μου στη Ducati και δεν ήμουν σε θέση να κάνω τον αγώνα που ήθελα. Οι συνθήκες ήταν πολύ περίπλοκες και ήταν εύκολο να κάνεις λάθος και να πέσεις γι 'αυτό προτιμώ να μην παίρνω ρίσκα, δεδομένης της κατάστασης του καρπού μου. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα να κάνω σε αυτή την πίστα, αλλά δεν μπόρεσα να είμαι ανταγωνιστικός. Αισθάνομαι άσχημα για την ομάδα γιατί ήθελα να τους αποχαιρετήσω με ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλω να θυμάμαι όλα τα θετικά πράγματα από τα τελευταία δύο χρόνια. Παρόλο που γνωρίζουμε ότι δεν μπορέσαμε να επιτύχουμε αυτό που σκοπεύαμε να επιτύχουμε όταν μπήκα στην Ducati, οι νίκες της φετινής σεζόν ήταν πολύ ιδιαίτερες και θα έχω πάντα μια ιδιαίτερη θέση για αυτές στην καρδιά μου. Η σχέση με την ομάδα ήταν υπέροχη: πάντα με βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές και έχουμε δημιουργήσει μια φιλία που ξεπερνά τους αγώνες. Το επαγγελματικό επίπεδο όλων των μηχανικών και τεχνικών είναι πολύ υψηλό και μαζί μπορέσαμε να κάνουμε την GP Desmosedici μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στους αγώνες, κάτι που με κάνει πολύ υπερήφανο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Ducatisti για την υποστήριξη που μου έδωσαν από την πρώτη μέρα που ήρθα στο εργοστάσιο στο Borgo Panigale. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά τα δύο χρόνια και ένα μέρος της καρδιάς μου θα είναι πάντα ένας Ducatista ».

 

Michele Pirro (ομάδα Ducati # 51) - 4ος

"Ήταν μια δύσκολη κούρσα γιατί έπεσα στο πρώτο μέρος, κάνοντας μερικές ζημιές στην μοτοσυκλέτα μου, αλλά τα κατάφερα να επιστρέψω και στη συνέχεια ο αγώνας διακόπηκε. Μετά την επανεκκίνηση, κατάφερα να έχω καλό ρυθμό και είμαι απογοητευμένος μόνο επειδή έχασα το βάθρο για κάτι περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, όμως, γιατί μετά την πτώση μου στο Mugello έκανα και πάλι έναν καλό αγώνα MotoGP και η Ducati κέρδισε ξανά στη Βαλένθια μετά από πολλά χρόνια, κάτι που είναι σημαντικό για όλους μας ».

 

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

"Ήταν μια μεγάλη νίκη σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα: οι συνθήκες σήμερα, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν πολύ δύσκολες αλλά ο Dovizioso ήταν σε άριστη φόρμα και κατάφερε να διαχειριστεί μια πολύ περίπλοκη κατάσταση με έξυπνο τρόπο. Το να κάνεις ένα λάθος σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο, αλλά ο Andrea ήταν απλά τέλειος. Κρίμα για τον ο Jorge, ο οποίος πάλεψε αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε κάτι στον τελευταίο του αγώνα μαζί μας, αντίθετα είμαι πολύ ευχαριστημένος με την τέταρτη θέση από τον Michele Pirro, ο οποίος μετά από μια πτώση στο πρώτο μέρος έκανε μια εξαιρετική ανάκαμψη για να τερματίσει τον αγώνα μόλις μια θέση εκτός βάθρου»

Εμπειρίες

Official Pages

Δίκτυο και υπηρεσίες